Příběh rodiny Jamesonových sahá mnohem dál, než příběh asi nejslavnější irské whiskey. A jakkoli je to trochu paradoxní, nezačíná v Irsku. John Jameson, který z malé palírny vybudoval impérium, byl totiž původem Skot. Neohrožený a vytrvalý. I díky tomu jeho whiskey přežila světovou válku i americkou prohibici. Jamesonové se nebojí. Však rodinné motto “Sine Metu”, beze strachu, najdete na každé láhvi.
Recepturu irské whiskey Jameson vyvinul právě John už v roce 1780. Od té doby zůstala prakticky stejná. Základem je voda z řeky Dungourney, která protéká palírnou a lokální obilí. Tajemstvím typické jemné chuti je trojnásobná destilace a kombinace dvou typů whiskey - kotlíkové ze sladovaného i nesladovaného ječmene a obilné. A posledním dílkem skládačky jsou pečlivě vybrané sudy po bourbonu a fortifikovaných vínech.
Na konci je zlatavá lahůdka s lehkou vůní květin, koření, dřeva a sladké vanilky. V parádně vyvážené chuti ucítíte kořeněné noty, oříšky, vanilku a typický ovocný dotyk sladké sherry.
Jameson je klasika. Jen tak, na ledu, nebo v míchaných drincích či irské kávě. Tak na zdraví. Sláinte!