Rumy Zacapa jsou výsledkem trpělivé práce, dlouholetých zkušeností a naprosto jedinečných klimatických podmínek. Jsou to doslova nebeské rumy. Zrají totiž v závratné nadmořské výšce 2300 metrů na mýty opředeném místě, kterému se přezdívá Dům nad oblaky.
V Ron Zacapa Centenario 23y se potkávají ty nejlepší rumy, které zrály v sudech po bourbonu a sherry metodou solera až 23 let. Tahle metoda staví sudy na sebe od nejstaršího po nejmladší. Při stáčení se pak odebere rum ze spodního sudu a chybějící objem se doplní ze sudu o patro výš. Stejně se postupuje až do horního patra, kde se sud dolije novým rumem. Náročný proces pomáhá zajistit konzistentní kvalitu a chuť napříč ročníky.
Ve vůni vás čeká dezertní kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových karamel. Ze sudů po sherry se přidávají para a lískové ořechy v cukru, z bourbonových sudů karamelizované banány a sušený ananas. Velká paráda.
Na patře je rum plný, bohatý, s hutnější konzistencí medu. Spousta sušeného ovoce a meruňkový kompot přechází do dubového dřeva, muškátového oříšku a tabáku. Závěr je dlouhý a jemně natrpklý, s tóny kávy, vanilky, skořice a zázvoru.
Objevte skutečný rumový poklad. Nejlépe mu to sluší s velkou kostkou ledu ve sklenici se silným dnem. Právě takové, jaké v dárkovém boxu najdete hned dvě.
Výrobce:
A?ejos de Altura, S.A. KM16.5, Carretera Roosevelt, Mixco, Guatemala under license of Rum Creation & Products, Inc.,Guatemala
Složení:
třtinový rum
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.