Slivovice Rudolf Jelínek 3y Zlatá
Zlatá slivovice z Vizovic, unikát mezi ovocnými destiláty. Základem je klasická bílá slivovice, která následně zraje v dubových sudech. Výroba začíná trojstupňovou destilací vyzrálého švestkového kvasu, destilát je pak uložen ke zrání do dřevěných sudů z dubu. Díky dubu získá slivovice zlatavou barvu, vůni připomínající koňak nebo brandy a kromě klasické ovocné chuti lze cítit i výrazný dřevitý podtón. Při vychutnávání při pokojové teplotě se báječně rozvinou všechny vlastnosti tohoto nápoje, chuť i vůně dosáhne svého maxima, jen tak můžete ocenit umění vizovických mistrů.
Slivovice Rudolf Jelínek 3y
Jelínkova slivovice je klasika nejklasičtější. Známější láhev asi nenajdete, však se v palírně vyrábí už od 19. století. Za tu dobu se na výrobním postupu příliš nezměnilo. Z nejlepšího švestkového kvasu se destiluje hned třikrát pro dokonalou jemnost, pecky, které zůstávají v kvasu, se zase postarají o typické třisloviny. Pak následují 3 roky zrání a slivovice může do světa. Nejlépe si ji vychutnáte při pokojové teplotě, kdy se naplno rozvine chuť i vůně.
Hruškovice Williams Rudolf Jelínek
Výrobna této hruškovice od Rudolfa Jelínka se nachází až v dalekém Chile, protože na tomto místě se produkuje velké množství hrušek odrůdy Williams. Tato odrůda je dobrá pro výrobu destilátu pro svoji vůni a chuť. Na vše dohlížejí mistři palírny z Vizovic.
Hruškovice je vyráběna trojstupňovou destilací, během přepravy nápoje v tancích přes oceán dojde k dokonalému scelení chutí a vůní. Hruškovice se doporučuje podávat mírně vychlazená. Pokud si chcete konzumaci hruškovice trochu zpestřit, můžete si do skleničky vložit kousek hrušky.
Bohemia Honey Rudolf Jelínek
Bohemia Honey je čistě přírodní alkoholický nápoj složený z tradiční tříleté bílé slivovice a lipového medu. Litr nápoje obsahuje 130 gramů medu. Likér má přirozeně medové aroma s lehkými ovocnými tóny a švestkový závěr, ve kterém jsou cítit sušené švestky, lipový med a karamel. Likér se doporučuje podávat mírně vychlazený, nejlépe na ledu.