Když na Svachovce v roce 2016 založili první destilát, už dávno měli dostatek zkušeností, pro které si jezdili přímo do „mekky” whisky – do Skotska. Zachovali skotskou cestu výroby, dvoukolový systém pálení. Rmut je připravovaný přesně podle receptury pivovaru Glokner, který je součástí souboru manufaktur. Speciální slady putují na Svachovku z Německa. Zrání probíhá v původním sklepě z přelomu 18. a 19. století, který je propojený se starou studnou. Tady se po tříletém staření rodí řemeslná Old Svach's Whisky.
Specialitou destilérky je finišování whisky v různých sudech, například po sherry Ximenez, Jack Daniel´s nebo nakouřené whisky Laphroaig. Majitel palírny Václav Cvach a master distiller Lukáš Andrlík ale zkouší stále nové finiše, aby vám dopřáli unikátní chuťové zážitky.
Jednou z mnoha zajímavých finišů je Svach's Old Well Whisky Mizunara Oak Single Cask 4y, která dozrávala ve velmi vzácných sudech. Dřevo dubu Mizunara totiž není dvakrát vhodné pro výrobu. Stromy rostou pomalu, mají zakroucené větve a dřevo se těžko zpracovává. Šikovné japonské ruce z bednářství Ariake Sangyo si ale s výrobou 250l sudu poradily.
Paráda je, že tenhle sud už je zase naplněný jiným destilátem. Hoví si v něm new make z odrůdy ječmene Golden Promise, takže si můžete začít brousit zuby.