Amarone della Valpolicella DOCG, Bailo, Suché Červené

Amarone je jedno z nejznámějších vín z regionu Veneto.

Traduje se, že …

Více informací

Amarone je jedno z nejznámějších vín z regionu Veneto.

Traduje se, že Amarone vzniklo náhodou – sladké víno nazývané Recioto bylo zapomenuto v sudech, kde se další fermentací přetvořil cukr na alkohol. Při následném ochutnání se zdálo být hořké, tedy italsky „amaro“. A tak vzniklo Amarone.

Vyrábí se metodou sušení hroznů, která se nazývá „appassimento“. Po sklizni se hrozny suší na bambusových rohožích zhruba do ledna následujícího roku. Za tuto dobu ztratí 30-45% své váhy (podle odrůdy) a jsou tak koncentrovanější, než čerstvé hrozny.

Bailo Amarone della Valpolicella je směsí odrůd (30% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella a 15% Croatina).

Má jasnou rubínovou barvu a bohatou vůni s aroma zralých třešní, švestek a ostružin.

Chuť je strukturovaná, podpořená sametovými tříslovinami a širokou paletou tónů.

Dobře se hodí k boloňským špagetám, T-bone steaku, pečenému jehněčímu masu nebo výraznějším sýrům.

Má dlouhý potenciál zrání – až 35 let od roku sklizně.

Vlastnosti vín(a)

  • Červená vína
  • Tiché
  • Suché
  • Červené

Amarone della Valpolicella DOCG, Bailo – Červená vína

Brand : De Stefani